placeyourbets.be

Casino gids Belgie

Artikels

Wedden op voetbal

Voetbal is met voorsprong de populairste teamsport van de planeet. Miljoenen televisiekijkers voor topmatchen of grote voetbalevenementen maar ook miljoenen mensen die voetbal spelen. De mogelijkheden zijn haast eindeloos, van professioneel naar semi-professioneel tot amateuristisch en cafévoetbal. Van de allerkleinsten tot aan de veteranen. Van het klassieke voetbal, naar zaalvoetbal en futsal en zelfs beachsoccer. Kortom een enorme verscheidenheid aan mensen speelt voetbal, heeft voetbal gespeeld of is gepassioneerd toeschouwer. Eén iets hebben al deze mensen gemeen: ze hebben een mening over voetbal en ze willen graag – en ik denk dat deze term op zijn plaats is – filosoferen over het spelletje. Voetbal brengt de mensen dichter bij mekaar. Hoewel voetballiefhebbers vaak een uitgesproken mening hebben over voetbal, maken relatief weinig voetbalsupporters gebruik van de mogelijkheid om hun voetbalexpertise te testen door te wedden op voetbal.

Voor veel voetbalfans betekent supporter zijn het levenslang steunen van zijn eigen club.  Wedden op voetbal kan echter een extra dimensie geven aan andere wedstrijden dan die van jouw club. Je kiest de ploeg die je als het sterkste beschouwd en daar plaats je dan een bet op. Een match die voor jou in eerste instantie niet zo interessant was, lijkt nu plots wel boeiend en spannend. Pas op, dit is geen aanmoediging om op de vijand in te zetten. Een echte supporter krijgt het niet over zijn hart om een weddingschap of een inzet te doen tegen zijn eigen ploeg of op de vijand.

Als je pas start met het wedden op voetbal dan moet je eigenlijk online starten. Online wedden kan bij online bookmakers of bookies. In België heb je een aantal zeer goede legale bookmakers. Legaal in de zin dat ze gecontroleerd worden door de Belgische kansspelcommissie en dat je als speler dus zeer goed beschermd bent. De meeste online bookmakers bieden een enorme variëteit aan voetbalweddenschappen aan uit de top competities in de wereld en dat het hele jaar rond. Denken we aan de Premier League, La primera division, de serie A en natuurlijke de Jupiler League. In letterlijk enkele minuten maak je een online rekening bij een bookmaker en treed je binnen in de wereld van online betting.

Een overzicht van de meest populaire opties:

Wedden op wedstrijd (1X2) –Wedden op een wedstrijd is een van simpelste types van wedden op voetbal en is dus effectief  het wedden op de uitkomst van een match. Vaak wordt dit soort weddenschap aangeduid met ‘1X2′ waarbij ‘1’ staat voor een thuisoverwinning, ‘X’ voor gelijkspel en ‘2’ voor een uitoverwinning.

Een andere optie van wedden op voetbal is de zogenaamde handicap weddenschap. Dit houdt in dat een team met een doelpunt voordeel of nadeel start voordat de wedstrijd begonnen is. U wedt dan op de uitkomst zoals bij een gewone wedstrijd weddenschap. Stel dat je inzet op winst voor Anderlecht met een handicap -1 voor Anderlecht dan moet Anderlecht eigenlijk al winnen met 2 doelpunten verschil.

Wedden op score - score wedden omvat een grote waaier aan weddenschapopties. De meest voor de hand liggende is het voorspellen van een uiteindelijke score van een wedstrijd, ook wel Correcte Score genoemd. Aangezien je speelt voor de exacte einduitslag is dit eigenlijk de moeilijkste vorm van voetbal wedden. Logischerwijze levert dit dan ook erg hoge opbrengsten op wanneer je de score juist voorspelt, zeker als je een hoge score voorspelt.

Een andere populaire vorm van wedden op score is het wedden op wie er een doelpunt zal scoren. Deze weddenschappen hebben hoge opbrengsten en komen voor in verschillende variëteiten zoals: Eerste doelpuntmaker, laatste doelpuntmaker en algemeen doelpuntmaker. Hoe groter het risico, hoe groter de potentiële winst. Je kan op zoek gaan naar die weddingschap waar jij het beter denkt te weten dan de bookmaker. Stel dat de boekmaker je 2/1 of twee tegen één betaald voor een weddingschap en jij schat de kans veel hoger in dan 50% dat een bepaald iets zal gebeuren, dan heb je een goede kandidaat voor een weddingschap vast.

Speciale weddenschappen – elke voetbal wedstrijd biedt een variëteit aan bijkomende weddenschapmogelijkheden, waarbij elke bookmaker zijn eigen wedstrijdspecialiteit aanbiedt. Letterlijk elk aspect van een wedstrijd biedt kansen tot wedden op voetbal, gaande van het aantal hoekschoppen, tot welke spellers gekwetst zullen geraken. Op bijvoorbeeld Unibet.be vind je dit soort weddenschappen onder Specials.

Toernooi weddenschappen – wedden op toernooiniveau is iets voor de echte speculanten. Weddenschap mogelijkheden gaan van groeps- en poulewinnaars tot het kiezen van de uiteindelijke toernooiwinnaar en het voorspellen van het aantal doelpunten een team zal scoren in de competitie. De toernooi weddenschapmogelijkheden worden enkel begrensd door de verbeelding van de bookmaker. Betfirst.be biedt een mooi aanbod aan wedstrijden voor de Champions League, het WK en Europa League.

Dit was alvast een korte inleiding rond online voetbal weddenschappen. Meer informatie vind je in onze andere artikelen rond wedden op sport en wedden op voetbal.

Op deze pagina (rechts naast dit artikel) vind je een kort  overzicht van de legale en betrouwbare bookmakers in België. Ook hebben we er telkens de welkomstbonus en de bonus zonder storting (gratis geld) bij vermeld voor nieuwe spelers die zich aanmelden via onze site.

 

Vorige Volgende