placeyourbets.be

Casino gids Belgie

Artikels

Texas Hold’em Poker

Doel van het spel

Texas Hold’em poker is een variant die kan gespeeld worden met een verschillend aantal spelers. Als je met twee spelers tegen elkaar speelt dan wordt het Heads Up Hold’em poker genoemd. Met drie of vier spelers spreekt men van Short Handed Hold’em, met zes spelers, spreekt met van 6 max hold’em en met negen of tien spelers spreekt men van een Full ring Hold’em. Bij Texas Holdem poker krijg je als speler twee kaarten toebedeeld. Er worden vijf gemeenschappelijke kaarten, het zogenaamde board op tafel gelegd. De bedoeling is om de beste pokerhand met vijf kaarten samen te stellen. Dit kun je doen door maximaal twee kaarten te gebruiken van de kaarten die jij als speler kreeg toebedeeld, de zogenaamde holecards en de gemeenschappelijke kaarten. Het kan zijn dat de beste hand die jij kunt maken volledig bestaat uit alle gemeenschappelijke kaarten. Op dat moment speel jij het board.

De dealer

De Dealer. Elke speler is om de beurt dealer. De dealer wordt dikwijls aangeduid met een button, een ronde markering met daarop de letter “D”, vandaar dat de dealer ook wel eens de button wordt genoemd. De Button schuift op rond de tafel met de wijzers van de klok. In online poker zal je zien dat je als dealer de dealerbutton bij jouw naam zal zien staan. De pokersoftware zal automatisch alle kaarten delen voor jou. Een verkeerde deal zoals in een homegame komt dus niet voor.

De blinds of de blinden

Bij Texas Holdem poker heb je twee blinden. De kleine blind en de grote blind, de small blind en de big blind. De spelers links van de dealer zetten in volgorde de small blind en de big blind. Deze blinden zijn verplichte inzetten. Ze vormen het begin van de pot en trekken het spel op gang. Het wordt interessant voor de spelers om de pot op te pakken. Men spreekt over blinds omdat de inzetten gebeuren zonder dat je kaarten te zien krijgt. Zonder blinden zou iedereen gewoon al zijn handen folden en enkel met pocket azen of zo willen spelen. Er zou met andere woorden geen spel mogelijk zijn.

De deal

Elke speler krijgt twee kaarten toebedeeld, de zogenaamde “hole cards” die enkel te zien zijn door de speler zelf.

Spelen

Nadat alle Hold’em spelers hun holecards gekregen hebben, is de persoon die links zit van de big blind als eerste aan zet. Deze positie wordt omschreven als “Under the gun” omdat die persoon als eerst moet handelen. Dit is de preflop actie. Als er nog spelers overblijven na de preflopactie dan worden er drie gemeenschappelijke kaarten in het midden van de tafel gelegd, de flop. Het begin van de volgende inzetronde. Na deze ronde wordt er een 4de gemeenschappelijke kaart op tafel gelegd, de turn. Een nieuwe inzetronde start. De laatste gemeenschappelijke kaart, de river wordt op tafel gelegd. De laatste inzetronde kan beginnen.

Inzetten

Texas Hold’em poker heeft vier inzetrondes die starten zodra de spelers kaarten gekregen hebben. We spreken dus van preflop, de flop, de turn en de river. De spelers kunnen in elke ronde kiezen wat ze doen, ze kunnen meegaan met de hoogste inzet aan tafel of callen, ze kunnen de inzet verhogen of raisen zodat tegenspelers meer moeten betalen als ze in de hand of in het spel willen blijven, ze kunnen ook opgeven of folden en in sommige gevallen kunnen ze ook checken. Als ze checken dan blijven ze in het spel zonder dat ze extra geld in de pot hebben gestopt. Een speler kan alleen checken als er voor hem geen inzetten zijn geweest en hij op dat moment even veel geld in de pot heeft gestopt als de speler die er al het meeste geld heeft ingestopt.Bij een inzetronde kan meerdere keren de tafel rond worden gegaan indien er verhogingen of raises zijn met daaropvolgende verhogingenof reraises. De inzetronde wordt afgesloten als elke speler ofwel gefold/gepast hebben of meegegaan zijn met de hoogste inzet.

De Showdown

De Showdown vindt plaats als alle spelers gedaan hebben met inzetten en er minimaal twee spelers zijn die evenveel hebben ingezet. Het houdt dus in dat er minimaal twee spelers niet gefold of gepast hebben. De overgebleven pokerspelers vergelijkende hun beste combinatie van vijf kaarten die ze vormen uit de vijf gemeenschappelijke kaarten en hun twee hole cards. De speler met de hand met de hoogste waarde wint de pot. Als er twee of meerdere spelers zijn die dezelfde hand hebben op de showdown dan wordt de pot verdeeld onder deze spelers.

Kijk hier voor een rangschikking van pokerhanden

Als er werd ingezet op de river dan moet de speler die als laatste heeft ingezet of verhoogd als eerste zijn kaarten tonen. Als er niet werd ingezet dan toont de speler die dichtst bij de dealer langs de linkerkant als eerste zijn kaarten.

U kunt ook spelen tegen de computer zoals hieronder op de foto. Klik de foto om je te registreren en dan krijg je 5€ gratis om te spelen. Good luck!

Vorige Volgende