placeyourbets.be

Casino gids Belgie

Artikels

Pokerstrategie: een paar koningen preflop.

Meestal speel je koningen net zoals je azen speelt. Je wil preflop zoveel mogelijk geld in de pot en je wil liefst all-in gaan. Bijna iedereen speelt zo en dus wil iedereen all-in met zowel koningen als azen. Hierop verdien als pokerspeler dus niks. Enkel diegene die de rake ontvangt wordt hier rijker van. Het enige verschil wat mij betreft dan is het feit dat ik azen nooit zal slowplayen preflop. Pas op, soms zal ik een raise wel callen in positie als ik denk dat er achter mij zal gesqueezed worden. Maar als er dan effectief gesqueezed wordt dan zal ik altijd raisen en niet gewoon callen. Azen hebben preflop zo’n groot equity voordeel tegen andere handen die all-in willen preflop dat je dit niet wil afgeven. Hierover meer in het artikel over de azen. Met koningen ga ik in deze spot soms wel callen. Met welke handen kunnen tegenstanders nog al eens squeezen: ( met paren, met suited azen, met broadways en sommige zelfs met suited connectors of connectors). Je doet het zeer goed tegen die range all-in maar soms wil je gewoon callen om je tegenstander te laten betten. Bovendien kan je dan voorzichtig spelen als er een aas flopt. Uiteraard zal je dan soms de pot verliezen tegen 86 op A7923 maar je zal ook veel grotere potten winnen tegen handen die gingen folden op jouw all-in preflop. Wees wel indachtig dat pot to stack ratio of de verhouding van de pot tot je stack voldoende groot moet zijn preflop. Je wil natuurlijk niet slowplayen als er heel weinig in de pot zit preflop relatief ten opzicht van je stack. Stel dat er na je squeeze call minder dan 10% van de effectieve stacks in de pot zit, dan kan je een probleem hebben als er een zeer grote pot wordt gespeeld. Tegenstanders zullen een heel sterke hand willen hebben om dan all-in te gaan op de flop of later in de hand. Je zult dus ook vaak willen verbeteren om all-in te gaan.

Wat zeggen de pro’s over een paar koningen?

David Sklansky over Paar koningen

David Sklansky heeft meerdere boeken geschreven over poker waaronder ‘The Theory of Poker’. Als poker een religie was zou The Theory of Poker de bijbel zijn. Sklansky fundamentele theorie over poker stelt:

“Elke keer als je een hand anders speelt dan de manier waarop je hem zou hebben gespeeld als je al je tegenstanders kaarten zou kunnen zien; winnen zij. En elke keer je een hand speelt zoals je hem zou spelen als je al je tegenstanders kaarten zou kunnen zien, verliezen zij.  Omgekeerd gaat dit ook op: Elke keer dat tegenstanders hun hand anders spelen dan dat ze zouden doen als ze jouw kaarten konden zien, win jij. En elke keer dat ze hun hand spelen op dezelfde manier als moesten ze jouw kaarten zien, verlies jij.”

Volgens Sklansky’s redenering zouden we elke keer moeten raisen wanneer we een paar koningen hebben omdat de tegenstand een fout maakt door ons te callen als ze geen pocket aces hebben. In zijn boek raad hij aan om KK ongeveer 80% van de keren te raisen en 20% van de keren te limpen om je handsterkte te verbergen.

Phil Hellmuth over Paar koningen

Hoe speelt de elfvoudige bracelet winnaar een paartje koningen preflop?

In zijn boek ‘Play Poker Like the Pros’ raadt Phil Hellmuth aan om een super-tighte en super-agressieve speelstijl te ontwikkelen. Koningen behoren tot de top van de kleine range die je wil spelen en je wil ze dan ook zeer agressief spelen

Hellmuth zegt dat je zou moeten raisen en re-raisen als je een paar koningen hebt. Een beginnende speler moet altijd proberen all-in te zijn preflop. Deze strategie voorkomt dat zwakkere spelers na de flop fouten zouden maken. Het heeft echter ook nadelen.

Deze aanbevolen speelstijl van Hellmuth zal wel niet voor veel actie zorgen bij de andere spelers behalve als ze QQ+ hebben. Zelfs de simpelste speler zal beseffen dat je erg tight speelt en als je dan plotseling begint te raisen en te re-raisen zal je weinig actie krijgen van slechter. Je zal dan dikwijls een kleine pot winnen. Agressieve spelers zullen echter vaak afbetaald worden op hun tophanden.

 

Doyle Brunson over paar koningen

Doyle Brunson is een legende en één van de meest agressieve spelers in het spel. Doyle Brunson houdt ervan om tegenstanders voor een beslissing te zetten waar ze een beslissing moeten nemen voor al hun chips. Als je de hoogte van je bets goed uitkiest en je tegenstander weet dat je in een bepaalde situatie altijd turn en river zal betten dan kan een turnbet al het gevoel geven dat je een beslissing hebt voor heel je stack. In deze gevallen zal je immers vaak de river moeten afcallen als je de turn hebt gecalled.

Volgens Brunson wil je deze beslissing al opdringen voor de flop als je koningen hebt. Als je de kans krijgt dan ga je preflop all-in met koningen. Hij raadt je aan om dit zo te doen:

Vroege/Midden Positie

Brunson zegt dat het dikwijls interessant kan zijn om te limpen met je KK in vroege of middenpositie wanneer er nog geen raise is. Het doel is om zoveel mogelijk limpers in het spel te krijgen zodat iemand in latere positie een grote raise maakt om de pot naar zich toe te trekken. Wanneer je zo’n raise krijgt kan je re-raisen. Hopelijk is je tegenspeler  pot commited en gaat hij all-in.  Dit gaat dan vooral op voor tornooien in een latere fase.

Midden/Late Positie

Brunson raad aan om te raisen met je KK in late positie. Zo kan je de limpers uit de hand spelen en dun je het speelveld uit. Je wil zeker niet callen en een multi-way pot zien wanneer je in late positie zit. Je hebt dan totaal geen beeld van de range van je tegenstanders en zal niet weten waar je staat als je geen set flopt. Bovendien zal er in 23% van de gevallen een aas op de flop komen en moet je de pot meestal opgeven.

Als er al een raise is raadt Brunson je aan om een kleine re-raise te maken om je tegenstander aan te zetten tot een nog grotere re-raise die hem zal binden aan de pot.

Dan Harrington over Paar koningen

Harrington’s mening over hoe je een paar koningen moet spelen kan samengevat worden in een quote uit één van zijn boeken:

“Ik ben niet goed genoeg om een paar koningen te folden en jij ook niet.”

Harrington zegt dat je er niet moet mee inzitten dat je tegen azen zou kunnen zitten. Als het gebeurt kan je gewoon je schouders ophalen en zeggen “Dat is poker”. Over een langere periode zal je zien dat je genoeg tegen QQ en AK uitkomt waardoor al je chips naar voor schuiven voor de flop de juiste speelwijze is voor de koningen.

In zijn boek ‘Harrington on Hold’em, geeft hij drie speelstijlen aan. De conservatieve benadering, de agressieve benadering en de super-agressieve benadering. In elk van deze benaderingen raadt hij aan om vrijwel altijd en van gelijk welke positie te raisen met KK.

 

Collin Moshman over Paar koningen

Moshman is toch een beetje een nieuwe man, wat betreft pokerstrategie. Zijn eerste boek, Sit ’N Go Strategy, is uitgekomen in 2007. Sit ’N Goes vereisen een andere strategie dan cash games, dus zijn mening is van belang.

In de beginfase van een toernooi raadt Moshman aan om een gelijkaardige strategie te volgen zoals Doyle Brunson doet. Moshman zegt dat je zou moeten limpen in vroege positie als je denkt dat een agressieve speler achter je zal raisen. In late positie raad hij aan om te raisen. Opnieuw is je doel hier om al je chips in de pot te krijgen voor de flop.

In de late fase van een Sit ‘N Go, wanneer de blinds hoog zijn, raadt Moshman aan om all-in te gaan vanuit elke positie en elke all-in te callen.

 

Vorige Volgende